Het weer was prima en vanaf 10 uur kwamen leden, gasten en belangstellende binnen druppelen Er werd over en  weer gezellig gepraat en gewacht tot de dienst zou beginnen.

Iedereen zocht een plek buiten in de tuin van Ed en Plonie,die er zoals gewoonlijk heel mooi uitzag. We vormden een halve kring rond het tuin, knutselhuis met veranda van Ed. Ook onze organist Hans Lippens zat daar verdekt opgesteld met keyboard en luidsprekers. Een ieder was gewapend met de liturgie en liedboek om te kunnen zien hoe de dienst ging verlopen en natuurlijk mee zingen.
Na Opening welkomstlied en gebed las Roos Ritmeester voor uit Exodus 20. Vers 1-17. Verder las ze ook het 2e gebod uit de Statenbijbel en onze tegenwoordige Bijbel. Op een heel mooie manier gaf Roos uitleg  hoe we het in  deze  tijd moeten benaderen. De overdenking  was heel duidelijk. We waren allen zeer geïnteresseerd. Ook werd er nog een lied van Maaike Ouboter ten gehore gebracht . Heel mooi klonk dat. Bij de uitvaart van Friso zong deze Maaike ook een lied “Dat ik je mis”.

Ons totale gezelschap betond uit 49 volwassenen en 2 kinderen. Na het Onze Vader en de zegen gingen we gewapend met stoel bij de lege ronde tafels zitten. DE PICKNICK kon beginnen. Er stonden allerlei lekkere hapjes,  broodjes en salades op de afhaal tafel uitgestald. Eten met elkaar is altijd gezellig. Ook van het glaasje wijn heb ik genoten.

Wat een geluk hadden we met het weer. Onderweg naar Hillegom kregen we een bui.
Ook deze tweede Hagenpreek was weer een succes.
We kijken uit naar volgende zomer.

Onneke.