Maandagavond 21 november, vanaf 19:30, vindt ons volgende filmcafé plaats. We zullen de film Lingui, the sacred bonds bekijken. Deze onverwachte parel komt uit Tsjaad, met prachtige beelden en en ontroerend verhaal.

Deze urgente film is een cinematografisch pareltje over sterke vrouwen en de onbreekbare band tussen moeder en dochter, gemaakt door een van Afrika’s bekendste regisseurs.
Aan de rand van N’djamena, de hoofdstad van Tsjaad woont Amina alleen met haar enige dochter, de 15-jarige Maria. Amina is een alleenstaande moeder die moet doen alsof haar man overleden is, maar in feite werd ze zwanger gemaakt door een man die haar in de steek liet. Haar toch al kwetsbare wereld stort in wanneer ze ontdekt dat haar dochter zwanger is. De jonge Maria wil het kind niet, maar in een land waar abortus niet alleen door religie, maar ook door de wet wordt veroordeeld, wordt Amina geconfronteerd met een strijd die bij voorbaat verloren lijkt.

Laat je verrassen door deze prachtige film en het nagesprek dat we daarna onder het genot van een drankje met elkaar voeren. De trailer is te vinden op: https://cinemaoostereiland.nl/films/lingui-the-sacred-bonds/

Locatie: Kerkstraat 41
Tijdstip: 21 november 19:30
Opgave en inlichtingen via de koster:
071 331 59 20, plonie.ed@gmail.com