Vind je films kijken leuk en wil je meer uit een film leren halen? Kom dan naar het Filmcafe! Elke zes weken kijken we een recente film. Jan Berkvens neemt je mee door je vooraf een aantal vragen mee te geven, die we daarna bespreken onder het genot van een drankje en een hapje.

De film die we op 12 juni gaan kijken is een spannende spionagethriller die een inkijkje geeft in een verborgen wereld. In de film raakt de hoofdpersoon verstrikt in een machtsstrijd binnen de religieuze en politieke elites van Egypte. Als eenvoudige vissersjongen wordt hij toegelaten op de prestigieuze Al-Azhar Universiteit in Caïro, baken van de soennitische islam. Als de grootimam plotseling overlijdt, blijken de moslimbroeders en de Nationale Veiligheidsdienst tegengestelde belangen te hebben. Zonder het te weten wordt hij gerekruteerd om de keuze voor de nieuwe grootimam te beïnvloeden. Als hij achter de waarheid komt, zit hij gevangen tussen twee vuren. De film werd bekroond voor het beste scenario op het Filmfestival van Cannes, en tevens door Zweden ingestuurd als Oscar kandidaat voor Beste Buitenlandse Film.

Meer weten over de films die we kijken? Geef je dan op voor de nieuwsbrief. In de nieuwsbrief vermelden we de titel en kun je een link naar de trailer bekijken: info@remonstranten-oudewetering.nl