Zondag 2 april 11.15 – 12.00  Remonstranse kerk in oude wetering, Kerkstraat 41

Trio ‘en garde’.
Drie inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn, allen professionele musici, hebben elkaar gevonden in het leukste wat er is, samen muziek maken! De combinatie van drie uiteenlopende rietinstrumenten biedt een diversiteit aan kleur. Opvallend genoeg is het repertoire van deze bezetting veelal Franse begin twintigste eeuwse muziek. Frisse muziek die de ontwikkeling van die tijd laat horen in soms speelse en repeterende ritmiek, melodieën die in elkaar overlopen met vaak snelle en onverwachte afwisselingen tussen de instrumenten onderling en de verschillende delen. Het trio ‘en garde’ staat voor elkaar uitdagen, plezier in samenspel en overbrengen van bijzondere muziek. Het trio bestaat uit:

Marjola Uitendaal       hobo
Ingrid Slangen            klarinet
Maud van Daal           fagot

Het programma bestaat uit de volgende muziek:
Cinq pieces en trio                 Jacques Ibert ( 1890- 1962)
Suite pour trio d’Anches        Alexandre Tansman ( 1897 – 1986)
Pastorale                               Darius Milhaud ( 1925 -1974)
Trio                                         Gordon Jacob ( 1895- 1984)

Maud van Daal is sinds 1993 fagottist bij Het Balletorkest in Amsterdam, daarvoor is hij vier jaar verbonden geweest aan Het Orkest van het Oosten. Als remplaçant heeft hij in veel Nederlandse orkesten gespeeld. De diploma’s docerend- en uitvoerend musicus (1989) heeft hij behaald aan het Conservatorium  van Maastricht bij Adrie Bisschop. Naast orkestmuziek speelde hij in diverse kamermuziekensembles gespeeld zoals; het Nederlands Pianosextet, het Valeriusensemble, The Enigma Five, Stravinsky-ensemble en ASKO-ensemble. Na de opleiding docent muziek aan het conservatorium van Amsterdam, is hij nu ook werkzaam als muziekleraar in het primair onderwijs.

Marjola Uitendaal studeerde aan het conservatorium van Utrecht bij Ernest Rombout en vervolgde haar opleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, het Koninklijk Conservatorium in Brussel en aan de Musikhochschule in Hannover. Marjola is als hobo- en althobo-remplaçant verbonden geweest aan het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast speelde zij in diverse beroepsorkesten en gaf ze les aan muziekscholen. Op dit moment speelt zij in wisselende bezettingen en treedt zij regelmatig op met koren en orkesten.

Na haar opleiding muziektherapie studeerde Ingrid Slangen klarinet en schoolmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze specialiseerde zich in het begeleiden van uiteenlopende ensembles en muziekactiviteiten. Op dit moment is zij werkzaam als muziek- en CKV-docent, dirigeert ze leerlingenorkesten en heeft ze een eigen klarinetpraktijk. Ze werkt freelance als ensemblecoach en begeleidt kamermuziekcursussen.