Aanvang: maandag 15 april, 20:00 uur (inloop vanaf 19:45)
Locatie: Remonstrantse kerk, Kerkstraat 42, Oude Wetering
Bijdrage: Vrijwillig

Vind je films kijken leuk en wil je meer uit een film leren halen? Kom dan naar het Filmcafé! Elke zes weken kijken we een recente film. Jan Berkvens neemt je mee door je vooraf een aantal vragen mee te geven, die we daarna bespreken onder het genot van een drankje en een hapje.

Maandag 15 april gaan we kijken naar een Spaanse film, met prachtige beelden van het Baskische platteland. In de film wordt het verhaal verteld van een 8-jarig kind, Lucia, dat worstelt met haar identiteit en de manier waarop mensen haar aanspreken, wat tot verwarring leidt. Gedurende een zomer in het huis van haar groottante te midden van bijenkorven, ondergaan het leven van Lucia en haar moeder significante veranderingen. De film richt zich op thema’s als gender, identiteit en acceptatie binnen een familiecontext, waarbij Lucia’s pad naar zelfacceptatie en familiale erkenning wordt verkend. Het is een coming-of-age-verhaal dat ook dient als een intergenerationeel portret over identiteit en acceptatie in de familie, over de constructie van genderrelaties, traditie en verandering, maar vooral over de behoefte om geliefd te worden zoals we zijn.

Meer weten over de films die we kijken? Geef je dan op voor de nieuwsbrief. In de nieuwsbrief vermelden we de titel en kun je een link naar de trailer bekijken: info@remonstranten-oudewetering.nl