Aanvang: maandag 11 maart, 19.30 uur (inloop vanaf 19:15)
Locatie: Remonstrantse kerk, Kerkstraat 42, Oude Wetering
Bijdrage: Vrijwillig

Vind je films kijken leuk en wil je meer uit een film leren halen? Kom dan naar het Filmcafé! Elke zes weken kijken we een recente film. Jan Berkvens neemt je mee door je vooraf een aantal vragen mee te geven, die we daarna bespreken onder het genot van een drankje en een hapje.

Maandag 11 maart gaan we kijken naar een film, een poëtisch epos over een eigengereide boer die alle tegenwind van het leven met waardigheid trotseert. Al meer dan een halve eeuw boert deze boer onder de rook van Schiphol. Hij is de laatste kleine akkerbouwer uit zijn gebied die het boeren nog weet vol te houden. Tussen distributiecentra, snelwegen en multinationals beweegt hij op zijn eigen tempo. Hoe houdt hij dat vol? Met hulp van een vriend verbouwt de boer aardappelen, bieten, graan en aardbeien op zijn akkers in Amstelveen. De oogst verkopen ze vanuit de schuur. Om hem heen heeft hij alles zien veranderen. Zijn simpele houten huisje is inmiddels ingeklemd door een Shell tankstation, een McDonalds en distributiecentra. Terwijl projectontwikkelaars op zijn land azen en de klimaatverandering zijn oogst ontregelt, blijft hij fier overeind met zijn onnavolgbare humor en filosofische blik op de wereld, en geholpen door zijn liefhebbende broers en vrienden. Zijn huisje is de regendruppel waarin de wereld weerspiegeld wordt.

Meer weten over de films die we kijken? Geef je dan op voor de nieuwsbrief. In de nieuwsbrief vermelden we de titel en kun je een link naar de trailer bekijken: info@remonstranten-oudewetering.nl