Filmavond: Hors Normes

Woensdagavond 1 december vindt ons volgende filmcafé plaats. We zullen de film Hors Normes bekijken. Deze ontroerende film is van dezelfde hand als het Franse succes Intouchables.

 

Bruno en Malik hebben beiden al zo’n twintig jaar ervaring met kinderen en jongvolwassenen met autisme. Nu leiden ze jongeren uit moeilijke buurten zelfs op om begeleider te worden zodat ze voet aan de grond kunnen krijgen op de arbeidsmarkt. In Hors Normes (wat vertaalt naar ‘buiten de regels’ of ‘niet meetellend’) krijgen we een blik op de werkvloer, in de straten van Parijs.

 

Hoofdrollen in deze hartverwarmende humanistische film zijn er voor acteerveteranen Vincent Cassel en Reda Kateb, maar er is net zoveel ruimte voor de jongere castleden die in veel gevallen zichzelf spelen. Beide organisaties van Bruno en Malek bestaan dan ook echt en werken in het Parijs van vandaag met autistische kinderen en kansarme jongeren. Regisseurs Eric Toledano en Olivier Nakache laten zien dat het hebben van verschillende achtergronden juist een aanvulling kan zijn.

 

Na de film drinken we een drankje en gaan we met elkaar in gesprek over de film. Iedereen van harte welkom!

 

De trailer is te vinden op: https://www.cinemaoostereiland.nl/film/hors-normes/
Opgave en inlichtingen via Marjan Kersten: 06 51 52 25 09, marjan.kersten@kpnmail.nl
We maken gebruik van de QR code. 

woensdag/1/december/2021
19:30 — 21:30

Oude Wetering

Ds. Jan Berkvens